Selecteer een pagina

Een slechte akoestiek in huis kan heel vervelend zijn. Hoge plafonds, een minimalistisch ingerichte ruimte. Het zijn oorzaken voor een galm in je huis. Luisteren naar muziek, tv kijken, maar ook gewoon met iemand communiceren is in een ruimte met galm alles behalve prettig.

Oorzaak van slechte akoestiek 

Feit is dat galm vooral voorkomt in moderne en/of nieuwbouwwoningen. Bij het bouwen/inrichten van deze woningen worden doorgaans veel harde materialen gebruikt, zoals bijvoorbeeld glas en beton. De galm ontstaat door terugkaatsing van het geluid wat je maakt op deze harde materialen. Heel vervelend. Wij presenteren je daarom graag een aantal tips om dit tegen te gaan. 

Tips voor akoestiek in huis verbeteren

In je woning heb je te maken met allerlei muren. Muren weerkaatsen, net als raam en vloer, allerlei geluid de ruimte in. Of jouw woning nu uit weinig of juist veel muren bestaat: het biedt allemaal mogelijkheden voor leuke wanddecoratie. Kies dan niet voor een hard materiaal (zoals plexiglas of aluminium), maar ga juist voor de zachte materialen. Enkele suggesties voor wanddecoratie die niet alleen nuttig zijn, maar er ook nog eens te gek uit zien zijn als volgt:

Wandkleed

WandkleedEen wandkleed ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens super effectief tegen galm. Dit dikke materiaal (420 gr/m2) absorbeert het geluid zeer goed. Het materiaal is van 100% katoen en heeft een stoere uitstraling. Een wandkleed wordt geleverd inclusief ophangmateriaal, zodat je deze meteen na ontvangst een plekje kunt geven. Kies een mooie foto, maak een te gekke print of zet je favoriete quote op een wandkleed. Je ontwerpt het gewoon zelf heel eenvoudig in de online editor!  

TextielposterTextielposter

De textielposter, de naam zegt het al, is een poster van textiel. Ook met dit polyester materiaal (met katoen uitstraling) kun je de akoestiek in een ruimte verbeteren. Een textielposter wordt afgewerkt met een zoom aan de bovenkant en onderkant. Het enige wat je nog moet doen is de meegeleverde stokken (rond) in de tunnel plaatsen en deze vervolgens met het meegeleverde lederlook touwtje ophangen daar waar jij wilt. Ook een textielposter maak je gewoon zelf in de ontwerptool van MonsterPrint. Ga meteen aan de slag en ontdek. 

Wil je geen gaten in de muur? Dan kun je de galm ook nog tegengaan met de volgende interieurproducten:

SierkussenSierkussens 

Sierkussens zijn gewoon een must voor op de bank. Niet alleen omdat het er gezellig en knus uitziet en ter verbetering van het zitcomfort, maar ook om galm in de ruimte tegen te gaan. Je hebt de keuze uit verschillende standaard kussen formaten, maar ook de keuze uit alleen een losse hoes of een hoes met binnen vulling. Ontwerp eenvoudig een snel je eigen sierkussen, want je kunt tenslotte nooit teveel kussens hebben.

ZitzakZitzak 

Heb je nog een lege ruimte over die wel wat opvulling kan gebruiken? Overweeg dan het drukken van een zitzak. Zeker in een lege hoek komt een zitzak helemaal tot z’n recht. Keuze heb je uit drie verschillende formaten. Omdat je zowel de voor als de achterkant van de zitzak kunt laten bedrukken, zou je deze ook beide een ander ontwerp kunnen geven. Zo kun je telkens wisselen, waardoor je nog meer plezier van de zitzak zult beleven

Akoestiek in huis verbeteren met de producten van MonsterPrint

Nagalm in je huis tegengaan? Dat doe je heel eenvoudig met de producten van MonsterPrint die je gewoon helemaal zelf naar wens ontwerpt. Heb je vragen over één van bovenstaande producten of wellicht een ander product uit het assortiment van MonsterPrint? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Je kunt ons op kantooruren bereiken door te bellen, mailen, chatten en Whatsappen. 

Verbeter direct de akoestiek in je huis met de leuke producten van MonsterPrint!