Selecteer een pagina

Ondanks het feit dat een foto op hout drukken al een flink aantal jaren meeloopt, is het nog steeds ├ę├ęn van de meest populaire fotocadeaus. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het is ook een prachtig, natuurlijk materiaal. Het voegt daarmee ook direct een stukje warmte en sfeer toe aan de ruimte waarin je deze gaat ophangen. Bij Monsterprint kun je jouw mooiste foto(s) laten drukken op meerdere houtsoorten. We zetten de voor/nadelen van alle houtsoorten in deze blog even voor je op een rijtje, zodat je een mooi overzicht hebt en wellicht iets makkelijker een keuze kunt maken. Handig toch?┬á

Foto op vurenhoutFoto op vurenhout 

Vurenhout is de meest geliefde houtsoort voor een foto op hout drukken, omdat het een hele duidelijke houtstructuur heeft. Deze duidelijk aanwezige houtstructuur zorgt ervoor dat jouw foto nog meer gaat spreken. Een foto op vurenhout bestaat uit meerdere planken die met een hele minimale tussenruimte (het is en blijft natuurlijk een organisch materiaal) tegen elkaar aan worden bevestigd. Dit zorgt voor een mooi, robuust totaalplaatje. Wanneer jij jouw foto laat drukken op vurenhout kun je eventueel nog een whitewash toepassen. Deze zorgt ervoor dat de noesten en nerven in het hout minder goed zichtbaar zijn in de bedrukking. Vind je juist dat dit wel zichtbaar mag zijn? Dan laat je de whitewash natuurlijk gewoon achterwege. 

Foto op houtblokFoto op berkenplex 

Wil je wel een foto op hout, maar wens je een iets compacter formaat? Kies dan voor een foto op berkenplex! Het leuke van deze houtsoort is dat het maar liefst 40 mm dik is. Dit betekent dat je dit blok hout gewoon ergens neer kunt zetten, zonder dat het omvalt. Dit betekent dus ook dat je niet in de muur hoeft te boren. Het berkenplex is fijn afgewerkt. Het oppervlak heeft daardoor geen noesten en nerven. Hierdoor is er altijd sprake van een strakke print. Ook wanneer je kiest voor berkenplek kun je optioneel een whitewash laag toepassen. 

Foto op multiplexFoto op multiplex 

Multiplex is onze budget houtsoort. Hoewel deze variant in deze klasse valt, doet dit niet ten onder aan de uitstraling van het materiaal. Ook multiplex straalt warmte uit. Zeker binnen een Scandinavisch ge├»nspireerd interieur is multiplex helemaal op z’n plek. Multiplex wordt ook wel triplex genoemd en is gemaakt van populierenhout. Dit 12 mm dikke materiaal bestaat uit verschillende houtfineerlagen. Op multiplex kun je geen whitewash toepassen. De toplaag van deze houtsoort is namelijk al wit.┬á

Foto op hout drukken doe je bij MonsterPrint!

Jij laat jouw foto op hout drukken bij MonsterPrint wanneer je verzekerd wilt zijn van topkwaliteit. Werken doen we alleen met de beste machines en materialen. Het enige wat jij hoeft te doen is het selecteren van jouw mooiste foto(s). Wij doen de rest! Leveren doen we snel. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur, dan leveren wij jouw foto op hout binnen 5 werkdagen af. Vragen over het bovenstaande? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Foto op verschillende houtsoorten drukken doe je natuurlijk bij MonsterPrint!