Selecteer een pagina

Even een belletje plegen, gewoon met iemand een gesprek voeren of muziek draaien. Niets is vervelender dan wanneer je dit met galm moet doen. Galm gaat ten koste van de verstaanbaarheid en je raakt bovenal vermoeid van het geluid wat telkens weerkaatst. Er zijn meerdere oplossingen om de galm in een ruimte aan te pakken en één daarvan lichten we in deze blog graag uit: het akoestisch fotopaneel. Het akoestisch fotopaneel absorbeert omgevingsgeluiden heel effectief, zonder daarbij afbreuk te doen aan jouw interieur. Sterker nog, het is een echte toevoeging aan jouw interieur!

 

Wat is een akoestisch fotopaneel?

Een akoestisch fotopaneel is meer dan alleen een foto aan de wand. De speciale vulling in het paneel, die ervoor zorgt dat omgevingsgeluid wordt geabsorbeerd, is gemaakt van 90% katoenvezels afkomstig van gerecyclede spijkerbroeken. Door een spouw tussen het paneel en de wand, wordt er een optimaal akoestisch effect gecreëerd. De toplaag waarop de print wordt toegepast is gemaakt van 100% recyclebaar polyester. Op deze toplaag kan haarscherp gedrukt worden. Je kunt kiezen uit een wit of zwart frame. 

vulling akoestisch wandpaneel paneel zijaanzichtvooraanzicht akoestisch wandpaneel

Het leukste van alles: je kunt helemaal zelf jouw akoestisch fotopaneel ontwerpen! Je bepaalt namelijk helemaal zelf wat je erop laat drukken. Een mooie foto, gave print, of een betekenisvolle tekst? Jij bent de ontwerper, dus jij bepaalt! Als ontwerpen in jouw ogen moeilijk is, kom je bedrogen uit. In de eenvoudige online editor van MonsterPrint heb jij binnen een mum van tijd een prachtig ontwerp gemaakt waar je trots op zult zijn!

Alternatieven voor het akoestisch wandpaneel met foto

Galm wordt veroorzaakt door aanwezigheid van gladde oppervlakten zoals beton en glas. Een ruimte met veel glas en/of hoge (kale) muren staat daarom garant voor een weerkaatsing van omgevingsgeluid. Wanneer je werkt met zachte materialen, zoals stof, doorbreek je geluidsgolven, waardoor galm geen kans krijgt. Naast een akoestisch fotopaneel kun je ook o.a. met een foto op sierkussen, foto op textielposter en foto op wandkleed de akoestiek in een ruimte aanzienlijk verbeteren. Ook deze bestel je heel eenvoudig en snel bij MonsterPrint en personaliseer je helemaal naar eigen wens!

Akoestisch fotopaneel bestellen bij MonsterPrint

Pak die galm aan en ga vandaag nog aan de slag met het ontwerpen van jouw eigen akoestisch wandpaneel. De ontwerptool is zo ingericht dat iedereen hierin in een mum van tijd een prachtig ontwerp kan maken. Ben je begonnen met ontwerpen, maar geen tijd en/of zin om deze af te ronden? Dan ga je gewoon een volgende keer weer verder, wanneer het jou uitkomt. Jouw akoestisch fotopaneel leveren? Dat doen we super snel! Heb je nog vragen over dit product of één van de andere producten uit het assortiment van MonsterPrint? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Pak die galm aan! Laat vandaag nog een akoestisch fotopaneel maken bij MonsterPrint.