Selecteer een pagina

Zit je eraan te denken om zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van een flyer? Zelf een flyer ontwerpen kent veel voordelen. Allereerst brengt het inschakelen van een ontwerpbureau kosten met zich mee. Daarnaast heb je een bepaald idee in jouw hoofd, welke zich soms lastig laat omschrijven in woorden. Kortom, reden genoeg om zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van een flyer! 

flyer makenHoe kun je een flyer ontwerpen?

Allereerst is het handig om van te voren te bedenken welke belangrijke informatie niet op de flyer mag ontbreken. Zet dit puntsgewijs alvast op papier. Waar draait het allemaal om? Wat wil je dat de ontvanger van de flyer gaat doen? Is het een bepaald evenement wat je wilt promoten? Wees enthousiast! Wil je met de flyer een product of dienst promoten? Wees professioneel, straal betrouwbaarheid uit, kom met feiten. Laat zien hoeveel enthousiaste klanten je inmiddels al hebt. Wat de boodschap ook is van jouw flyer, er zijn een aantal elementen die niet op een flyer mogen ontbreken: 

 

  • Bedrijfsnaam en logo
  • Contactgegevens
  • URL van de website 

Zelf een flyer ontwerpen in Word, kan dat nog wel?

Nee, wat ons betreft kan het ontwerpen van een flyer in Word echt niet meer. En waarom zou je, want er zijn zoveel gratis online ontwerptools beschikbaar, waaronder de ontwerptool van MonsterPrint. De ontwerptool van MonsterPrint is ontzettend uitgebreid. Ondanks de vele opties die je hierin hebt, is de ontwerptool zo gebruiksvriendelijk ingericht dat zelf een flyer ontwerpen een fluitje van een cent is. Ontdek het zelf! Heb je een ontwerp gemaakt? Dan maakt deze tool er direct een bestand van die helemaal geschikt is om te printen. Hoe eenvoudig kan het zijn?

Tips voor zelf een flyer ontwerpen

  • Zorg ervoor dat de tekst goed leesbaar is. Gebruikt niet een te kleine lettergrootte, maar kies ook niet voor een te grote (dit kan schreeuwerig overkomen). Zorg voor een goed contrast. Zwarte letters op een witte ondergrond doet het altijd goed. 

  • Gebruik bij voorkeur één lettertype die goed leesbaar is. Dit zorgt voor eenheid. Natuurlijk kun je variëren in lettergrootte en dikte van de letters. 

  • Laat de kleuren van het logo terug komen in jouw ontwerp. Bestaat jouw logo bijvoorbeeld uit blauw en groen? Geef dan bepaalde elementen in jouw logo (bijvoorbeeld een kader om een afbeelding) dezelfde kleur. Ook dit zorgt voor een geheel.  

  • Gebruik alleen afbeeldingen met een goede resolutie. Afbeeldingen met een slechte resolutie zijn blokkerig/pixelig. Dit ziet er onprofessioneel uit. Gebruik ook niet zomaar afbeeldingen van anderen. Hiervoor gelden bepaalde rechten. Er zijn verschillende websites waar je gratis rechtenvrije foto’s kunt downloaden. We hebben eerder een blog geschreven over de 7 beste gratis stockfoto websites

  • Probeer de flyer een logische opbouw te geven. Als je de flyer in je handen krijgt moet het duidelijk zijn welke informatie het meest belangrijk is. Hier trekt de aandacht als eerste naartoe. 

Bonustip: vermeld een actie op jouw flyer. Geef een leuke korting cadeau, bijvoorbeeld ‘Tegen inlevering van deze flyer krijg je direct …. korting aan de kassa‘. Een beloning werkt altijd en tegelijkertijd maak jij jouw flyeractie hiermee ook meetbaar. 

Eigen ontworpen flyer laten drukken 

Kun je niet wachten tot je kunt beginnen met flyeren? Ga dan nu aan de slag met zelf een flyer ontwerpen! Ben je begonnen, maar heb je even geen tijd en/of inspiratie meer om het ontwerp af te ronden? Dan sla je deze gewoon op en ga je een volgende keer, wanneer het jou uitkomt, gewoon weer verder! Vragen of onduidelijkheden over het ontwerpen van een flyer in de ontwerptool van MonsterPrint? Neem gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je hier graag verder. 

Flyer ontwerpen en direct laten drukken? MonsterPrint regelt het voor jou!