Selecteer een pagina

Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk achter te laten. Dit begint allemaal bij een representatief visitekaartje maken. Hoe zelf visitekaartjes ontwerpen? We leggen het jou uit in deze blog. Lees snel verder!

Je neemt een simpel dik karton en laat hierop jouw zakelijke contactgegevens drukken. Helaas kom je hier niet meer mee weg. Om op te vallen in de massa moet je onderscheidend zijn. Een visitekaartje is een middel om jouw eigen persoonlijkheid en professionaliteit uit te stralen. Ga je zelf visitekaartjes ontwerpen? Er zijn verschillende zaken die de nodige aandacht verdienen.

Een logo is onderdeel van een goed visitekaartje

Zelf visitekaartjes maken met logoJe bent hovenier en gaat Googlen op ‘blaadje’. Je krijgt duizenden resultaten en besluit een willekeurig plaatje te gebruiken als logo. Helaas mag dit niet. In de meeste gevallen is er sprake van copyright. Dit houdt in dat je niet zomaar een afbeelding van iemand anders mag gebruiken zonder toestemming. Daarnaast is de kwaliteit van deze plaatjes vaak ook niet om over naar huis te schrijven, zeker niet wanneer je besluit deze te gebruiken voor op bijvoorbeeld een grote poster. Laat het maken van een logo aan een grafisch professional over. Hiermee behaal je het beste resultaat. Zij weten jouw wensen in een mooi beeldmerk te verwerken en zorgen ervoor dat je beschikking hebt over goede kwaliteit bestanden die je voor al jouw drukwerk (groot- of kleinformaat) in kunt zetten.

Wees duidelijk

Een belangrijk uitgangspunt bij zelf visitekaartjes ontwerpen is dat de ontvanger van jouw visitekaartje in een oogopslag moet kunnen zien wie jij bent, wat je corebusiness is en hoe je te bereiken bent. Een visitekaartje moet niet zorgen voor verwarring. Bedenk van te voren wat de beste manier is om jou te bereiken en licht dit uit. De contactgegevens moeten er duidelijk op staan. Je hoeft hierop ook niet alle mogelijke manieren om met jou in contact te komen op te sommen. Maak hierin een overweging.

Zelf visitekaartjes maken? Bedenk dat een visitekaartje twee kanten heeft. Je hebt dus twee zijdes die je optimaal kunt benutten. Doe dit ook zeker. Een visitekaartje met maar één bedrukte zijde valt natuurlijk niet op wanneer deze op de kop in een stapel van nog veel meer visitekaartjes terecht komt. Wat je vaak ziet is dat op de ene zijde van het visitekaartje het logo groot wordt afgebeeld en op de andere zijde de contactgegevens op een overzichtelijke manier worden gepresenteerd.

Papierkeuze

Visitekaartjes van linnenpersing

Zelf een goed visitekaartje ontwerpen valt of staat met de keuze voor het juiste papiersoort. Je kunt nog zo’n tof ontwerp hebben gemaakt, maar als dit vervolgens op een flinter dun papier wordt gedrukt komt het hele ontwerp niet tot z’n recht. MonsterPrint heeft daarom voor jou al een voorselectie gemaakt van papiersoorten die perfect zijn voor het afdrukken van jouw visitekaartjes, te weten: standaard, beschrijfbaar, linnen, en parelmoer. Met de standaard papiersoort zit je altijd goed. Beschrijfbaar is handig voor wanneer je bijvoorbeeld jouw visitekaartje wilt combineren met een stempelkaart (of iets vergelijkbaars), en de linnen en parelmoer zorgen voor een mooie, luxe uitstraling.

Visitekaartjes maken en drukken bij MonsterPrint

Genoeg informatie, tijd om aan de slag te gaan met zelf visitekaartjes ontwerpen! In onze super eenvoudige editor heb jij binnen no-time jouw visitekaartje ontworpen. Niet zo veel inspiratie? Je kunt ook kiezen uit een aantal standaard ontwerpen die door één van onze ontwerpers zijn gemaakt. Heb je nog vragen over het ontwerpen van jouw visitekaartjes? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!
Eenvoudig zelf goede visitekaartjes maken? Zo gepiept bij MonsterPrint!